Hem işim hemde kişisel ilgi alanımdan dolayı insanların hayatlarındaki tercihlerinin psikolojik nedenleriyle, bunların analiz edilmesiyle hep ilgilenmişimdir. Bu hem çevrenizi daha sağlıklı tanımanıza, hemde kendi mutluluğunuz için kendinizi tanımanızı sağlar.

Bugün şans eseri gördüğüm bir linkteki testleri yaptım. Oldukça keyif aldım ve sonuçlar şaşırtıcı şekilde doğru çıktı.

Test soruları konuyla alakasız gibi görünsede hayatınızdaki tercihlerinizi etkileyen bilinç altınızın sonuçlarına göre test konusundada sizi yorumluyor. Aşağıdaki linkten sizde Kimlere aşık olduğunuzu öğrenebilir yada sayfa içinde sağ taraftaki menüden diğer testleri kendinize uygulayarak sonuçları görebilirsiniz.

http://testyourself.tr.msn.com/test/kimlere_asik_oluyorsunuz/Start.aspx

Benim bazı sonuçlarım;

Kimlere Aşık Oluyorsunuz?

Kurtarıcı
Sizin doğal mesleğiniz kurtarıcılık. Bu nedenle çoğu zaman, kişisel veya aile hayatında problemleri olan insanlara aşık oluyorsunuz. “Beni hep sorunlu kişiler bulur” sizin çokça sarfettiğiniz bir cümle. Bu durumdan çok yakındığınız zamanlar oluyor fakat aksi sizin için düşünülemez. Eğer bir kişinin hiç problemi yoksa, hayatını huzur içinde yaşamayı seçmiş ve başarmış biri ise size çekici gelmeyecektir. Çünkü o kişide düzeltilmesi gereken bir yön yoktur ve bu sizin asli görevinizi yerine getiremeyecek olduğunuzu gösterir. Siz aşık olmak için; problem çözücü, onarıcı, tamir edici ve kurtarıcı vasıflarınızı kullanabileceğiniz ilişkiler ararsınız. Bu yüzden daha ziyade sorunlu olan kişiler size çekici gelir.

Ne tür bir zekaya sahipsiniz?

Yaratıcı Zeka
Siz tam anlamıyla yaratıcı zekaya sahip bir insansınız. Zaman zaman başkaları tarafından uyumsuz olarak bile nitelendirilebilirsiniz ama siz de farkındasınız ki bu rahat ve aykırı halinize özenen bir çok insan var. Hatta bazen sizin rahat tavırlarınız ve umursamaz duruşunuz etrafınızdaki insanları da rahatlatıyor, o yüzden daha yeni tanıştığınız bir insan bile sizin arkadaşlığınızı kazanmak isteyecektir.

Ne tür bir romantiksiniz?

Tam Romantik
Siz romantizmin yıkılmayan kalesisiniz. Çevrenizde romantizm deyince akla ilk siz gelirsiniz ve herkes eşlerine sizden örnekler verir, bu nedenle hemcinsleriniz tarafından zaman zaman suçlamalar bile duyarsınız. Yaptıklarınız o kadar romantik ve büyüleyicidir ki kimse sizin bu konudaki yeteneğinize yetişemez. Birlikte olduğunuz kişinin başını döndürecek süprizler yapmak sizin için adeta sıradan birşeydir. Üstelik bunu karşı tarafı mutlu etmekten çok, siz mutlu olduğunuz için yaparsınız. Tek eksiğiniz bazen klişelere takılıp kalmanız, size daha az sükseli ama daha yaratıcı fikirler bulmayı öneriyoruz.

Görsel Algınıza Göre Karakter Analizi

Lider Ruhlu
Siz her zaman ve her durumda ön planda olmayı seven bir yapıdasınız. Gittiğiniz her ortamda bir şekilde farkedilir, yaptığınız her işte bir şekilde kendinizi gösterirsiniz. Hatta bazen geri planda durup, olaylara daha net açıdan bakabilmek ve biraz da dinlenmek istediğiniz zamanlarda bile lider ruhunuz buna müsaade etmez, çünkü siz sahne arkasında mutsuzluğa düşersiniz. Bu yüzden arkadaş çevrenizde, işinizde, hatta aile hayatınızda ve ikili ilişkilerinizde başrol sizsiniz ve kadronun geri kalanını yani hayatınıza girecek olan kişileri siz belirlersiniz. Bunun yanında insanları olduğu gibi kabullenmekte zorlanırsınız, yanlışa çok fazla tahammülünüz yoktur , çünkü siz ilişkilerinizde karşı tarafa gösteriğiniz özeni onlardan da beklersiniz. Bu yüzden kırgınlıklarınızın telafisi zordur.

Siz Hangi ‘Şehir’siniz?

Paris
Romatizmin kalbi Paris’te atıyor, sizin kalbiniz ise Paris’te atıyor, çünkü siz romantik bir “Paris”siniz. Aşkın, romantizmin, duygusallığın olmadığı bir dünya sizin için bir anlam ifade etmiyor. Her ne yaparsanız yapın aşkla yaparsınız; işinize aşkla sarılırsınız, en basit akşam yemeğini bile aşkla yaparsınız, işin içinde aşk yoksa “ben de yokum” diyenlerdensiniz. Siz ne yaparsanız yapın içinde aşk olduğundan dolayı herkesi büyülersiniz. Elinizin değdiği her yemek başka bir tat kazanır, ucundan kenarından bulaştığınız bir iş çok sayıda insanı büyüler. O yüzden kendine has tılsımı olan bir romantik olarak Paris’te kendinizi bulursunuz. Paris de sizde kendini bulur.

Nasıl Bir ‘Dost’sunuz?

Seçici
Sizin için arkadaş ve dost kavramları çok kutsal kavramlar. Önünüze gelen herkesle arkadaş olmazsınız, olamazsınız. Hayatınıza girecek olan insan adeta düzinelerce sınavdan geçmelidir, dost sıfatını alabilmesi için paylaştığınız şeyler artmalı ve hayli süre geçmelidir. Tüm bu uzun süreçten sonra bir insana dost sıfatını yakıştırdığınız zaman artık o insan için yapamayacağınız şey yok gibidir. Dostlarınız artık sizin için kardeşten farksızdır ve en önemlisi çok büyük bir hadise olmazsa ömrünüzün sonuna kadar dostunuz olarak kalırlar. Siz az sayıda ama öz nitelikte dostalarınızla kendinize dışardan insaların kolay kolay giremeyeceği adeta kurtarılmış bir bölge yaratmışsınız.

Bir Önceki Hayatınızda Kimdiniz?

Şarap Üreticisi
Bir önceki hayatınızda Güney Fransa’da üzüm bağları olan bir şarap üreticisiydiniz. Maddi açıdan varlıklı fakat bulunduğu çevreden hoşlanmayan biriydiniz. Bu nedenle sık sık kendi dünyanıza çekilir ve hayat üzerine bir filozof edasıyla düşünceler geliştirirdiniz. Hatta bu düşüncelerinizi yazıya döküp bir kitap halinde yayınlamayı bile düşündünüz fakat beklenmedik bir aşk macerası sizin hayata bambaşka bir gözle bakmanıza neden oldu ve daha önce yazdığınız ve düşündüğünüz herşey size yavan gelmeye başladı. Bu nedenle bu yazıları hiç bir zaman yayınlamadınız. Büyük aşkınızla hiç bir zaman evlenmediniz ama ömrünüzün sonuna kadar birlikte yaşayarak, hayatınızın tadını doya doya çıkardınız. Ölümünüzden sonra sevgiliniz sizin yazılarınızı evin bir köşesinde buldu ve her akşam sizinle konuşur gibi hissederek o yazıları tekrar tekrar okudu.